+ Meer informatie

Recensie

1 minuut leestijd

ds. G.J. van Aalst, Achter gesloten deuren… Gedachten over het kerkenraadswerk. Uitgeverij De Banier, Apeldoorn 2015, 102 blz., € 9,95. ISBN 978 94 62782 22 8.

Dit boekje is gericht op gemeenteleden die graag wat meer willen weten over het wat en hoe van het kerkenraadswerk. Tegelijk wil het ook praktische tips bieden aan ambtsdragers. Nu, die opzet is zeker geslaagd te noemen. Onder andere komt aan de orde de procedure van de verkiezing, het wennen aan het ambt, wat er zoal aan de orde komt in een kerkenraadsvergadering, de taak van de voorzitter, het ambtsgeheim, en wat gedaan en besproken wordt voor en na de dienst. Hier en daar komt men een opmerking tegen die gekleurd is door de achtergrond van de schrijver (de Geref. Gemeenten), maar dat daargelaten: een boekje waar zowel een beginnend ambtsdrager als een ander lid van de gemeente iets van kan opsteken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.