+ Meer informatie

WV AMam in koffiehuis

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Met de opening van het nieuwe VW-kantoor in het Noord-Zuid-Hollands koffiehuis, pal voor het Centraal station in Amsterdam, is vandaag een deel van dit befaamde historische bouwwerk weer tot leven geroepen. In 1972 moest dit uit 1912 daterende koffiehuis wijken voor de aanleg van de metro. Het werd afgebroken en bij stukjes en beetjes opgeslagen in loodsen. Twee jaar geleden werd begonnen het gebouw weer in el-

kaar te zetten. Het ontwerp hiervoor werd geleverd door het architectenbureau Prins en uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Kneppers. „De restauratiekosten worden geschat op 3,5 miljoen gulden", aldus directeur Luyken van de VVV.

Het nieuwe WV-kantoor, dat de hele eerste etage van het koffiehuis beslaat, komt in plaats van het kioskje op het Stationsplein en het wat grotere informatiekantoor op het Rokin.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.