+ Meer informatie

Ds. Van der Heiden neemt afscheid van Kampen

1 minuut leestijd

KAMPEN - Ds. B. van der Heiden heeft gisteravond afscheid genomen van de gereformeerde gemeente van Kampen. Hij vertrekt naar Alblasserdam. "Vier jaren liggen achter ons, de Heere komt er op terug."

Ds. Van der Heiden bepaalde de gemeente tijdens de afscheidsdienst bij "Een bede voor een achterblijvende gemeente", naar aanleiding van Psalm

28:9. Hij wees ten eerste op "een koninklijke bescherming". Het gaat David in deze woorden in de eerste plaats om heling van de breuk. Heere, geef heil, verlos uit de macht van de boze. De predikant sprak de wens uit dat de Heere het waarmaakt in de gemeente van Kampen dat het zaad Hem dienen zal.

In de tweede plaats sprak ds. Van der Heiden over "een profetische leiding". Hij bad de gemeente toe dat ze profetisch onderwijs mag ontvangen van de grote Opperherder. Ten slotte bepaalde de Kamper predikant zijn gemeente bij "een priesterlijke verzorging", en verbond daaraan het gebed: "Draag ze door de tijd, totdat ze eenmaal thuis zullen zijn. Bewaar ze in Uw Naam."

Na de dienst werd de scheidende predikant toegesproken door ds. P. Melis uit Genemuiden namens classis en particuliere synode en door ouderling F. J. Verweij namens kerkenraad en gemeente.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.