+ Meer informatie

Dweilgrap loopt uit de hand

1 minuut leestijd

GORINCHEM - Twee scholieren hebben gisteren met een dweilgrap voor tonnen schade aangericht in de christelijke technische school aan de Gildenweg in Gorinchem.

Even voor acht uur ''s'teorgens werd ontdekt.dat de hele school. blank'Stond en de plafonds door een onophoudelijke waterstroom waren ingezakt. Twee 15-jarige lts'ers uit Giessenburg verklaarden dat ze woensdagavond om acht uur op alle verdiepingen de brandkraan hadden opengedraaid. Als verklaring voor hun daad zeiden de twee jongens dat ze de leraren eens flink wilden laten dweilen.

In die opzet zijn ze geslaagd, want het onderwijzend personeel is gisteren met assistentie van de brandweer de gehele dag bezig geweest om de puinhoop op te ruimen. Ook vandaag was de school gesloten om de schade te herstellen. De scholieren kunnen op zijn vroegst maandag weer lessen volgen. Directeur A. J. Geluk zei nog geen commentaar te kunnen geven op de vraag welke maatregelen er tegen de twee jongens worden genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.