+ Meer informatie

Landelijke enquête onder rk-jongeren

1 minuut leestijd

EINDHOVEN - In het kader van het door de Nederlandse RK-Kerk uitgeroepen "Willibrordjaar" zal tot 1 oktober een landelijke enquête over levensbeschouwing worden gehouden bestemd voor (ook niet rk-) jongeren tussen 14 en 25 jaar. De enquête wil een antwoord geven op de vraag hoe jongeren dertien eeuwen na de komst van Willibrord in ons land aankijken tegen levensbeschouwing.

De enquête wil de jongeren zelf aan het woord laten. De vragen zijn gedeeltelijk meerkeuze, maar er is daarbij vaak ruimte voor een eigen omschrijving.

Op de dertiende landelijke ontmoetingsdag voor rk-jongeren die op 27 oktober in Den Bosch wordt gehouden zal het eindrapport overhandigd worden aan de voorzitter van de bisschoppelijke contactcommissie voor jeugd en jongeren. De enquêteresultaten zullen worden opgenomen in de beleidsaanbevelingen bij gelegenheid van de afsluiting van het Willibrordjaar op 10 november.

De organisatoren zijn van mening dat de meningen en gedachten van de jongeren niet in de bureaula moeten verdwijnen. Het rapport zal verspreid worden onder belangstellende organisaties, catechese-docenten, parochies en pastoraatsgroepen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.