+ Meer informatie

GS Utrecht willen Dom-infocentrum subsidiëren

1 minuut leestijd

DEN HAAG Gedeputeerde Staten van Utrecht stellen voor om uit de pot voor toeristisch-recreatieve projecten (hef TROP-budget) 25.000 gulden subsidie toe te kennen voor de voorbereiding van een historisch bezoekerscentrum bij het Domplein in Utrecht. Toeristen zullen in dit centrum informatie kunnen krijgen over de historie, de cultuur en de sociaal-economische ontwikkeling van de stad.

Daarnaast stelt het college voor om Sytsema Galleries 20.000 gulden toe te kennen voor renovatie en inrichting tot galerie van de Wintertuin, de grote kas in het Cantonspark in Baarn. Uit het sociaal-economisch ontwikkelings fonds willen GS nog 20.000 gulden bijdragen. Met de 16.000 gulden uit de Monumentenpot die al eerder was toegezegd, komt de provinciale bijdrage in totaal op 56.000 gulden. Daar komt misschien nog 20.000 gulden uit de provinciale cultuurpotbij.

Twee subsidies waarover de staten niet hoeven te beslissen, omdat er minder dan 15.000 gulden mee is gemoeid, betreffen een bijdrage in de reconstructie van een brugje over de Oude Waver (vaarcircuit De Ronde Venen in de gelijknamige gemeente), waarvoor het college 6500 gulden wil uittrekken en een garantstelling van 10.000 gulden voor het Caribbean festival in Utrecht.

Over de twee kleinere subsidies wordt overigens wel de statencommissie gehoord. Deze kan dan ook haar oordeel geven over het statenvoorstel om subsidies ter beschikking te stellen aan de Stichting Historische bezoekerscentrum stad Utrecht en aan Sytsema Galleries.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.