+ Meer informatie

OP SURVEILLANCE

2 minuten leestijd

Greet, onze altijd opgewekte receptioniste, is in de jaren dat zij bij ons werkt al aan heel wat dingen gewend geraakt.
Allerlei soorten en maten mensen verschijnen voor haar. Mensen die de meest uiteenlopende smoezen vertellen om onder de bekeuring uit te komen. Mensen die komen klagen over politieoptreden. Mensen in tranen omdat de portemonnee gestolen is. Mensen die een gevonden kunstgebit komen brengen. Het komt niet vaak voor dat de receptioniste het even niet meer weet. Als bureau in een winkelomgeving krijg je vaak bezoek van mensen die hun fietssleutel zijn verloren. De standaardvragen zijn dan meestal: „Is er misschien een sleuteltje gebonden?" en daarna, als er geen sleuteltjes zijn gevonden: „Kunt u mij helpen bij het openen van mijn fiets?"
De jongedame die op een warme zomerdag het bureau binnenstapt wekt hooguit enige bevreemding vanwege haar dikke jas en haar wat gebogen gestalte. Op de vraag van Greet: „Wat kan ik voor u doen?" is het antwoord: „Kunt u mij helpen met het slot?" „Vanzelfsprekend, waar staat uw fiets?" „Het gaat helemaal niet om een fiets."
Vervolgens doet de jongedame haar dikke jas open en toont ze een kolossaal hangslot. Zo'n apparaat waar ze op Schiphol een airbus mee vastleggen. Het meisje doet haar verhaal. Ze woont in een leefgroep en deed hedenmiddag een slaapje. Tijdens dat slaapje heeft een medekamerbewoner heel zachtjes en heel stiekem het slot om haar nekje geknipt. Daarna is het sleuteltje ook nog zoekgeraakt. Er bleef niets anders over dan met een last van 15 kilo naar het politiebureau te sjokken. Goede raad is duur. De wachtcommandant van het bureau wordt erbij gehaald. Deze heeft nog ergens een betonschaar liggen. Maar de magerheid van het nekje en dikte van het slot doen elke poging om het harde ijzer te splijten, falen.
Ten slotte wordt de brandweer ontboden. Met de nodige hilariteit verschijnt een kolossale auto van het spuitwezen voor het bureau. Niet minder dan 6 spuitgasten gaan het slot te lijf Na 10 minuten wrikken en slopen is het slot grondig vernield en blijkt de dame in kwestie geheel ongeschonden. Samen met Greet drinkt ze nog een kopje thee op de goede afloop van dit avontuur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.