+ Meer informatie

KATWIJK AAN ZEE

2 minuten leestijd

We ontvingen Gemeente-Gids, uitgave van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk aan Zee.

In een Ten geleide schrijft Ds. H.C. van der Ent o.a. het volgende:

Geliefde lezer!

Het is ons een genoegen deze Gemeente-Gids namens de kerkeraad u te mogen aanbieden.

Hij is u ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk aan Zee beloofd. Dat 25-jarig bestaan hebben wc in een bijzondere dienst, op zondag 28 sept. 1969, mogen gedenken. De Heere heeft daarop Zijn gunst doen rusten. Persoonlijk hebben we dat heel sterk mogen ervaren en meerderen met ons. De Heere betoonde de God van Beth-El te zijn en ook te blijven.

Het wonder van het kerk-zijn en het kerk-blijven kan alleen vanuit de God van Beth-El verklaard worden. Hij is en blijft de Getrouwe. „Ik de Heere worde niet veranderd, en daarom zijt gij, o kinderen van Jakob, niet verteerd”. Op Hem alleen zij ook voor de toekomst ons oog geslagen. Van Hem zij onze verwachting. Hij beschaamt niet.

De gids bevat allerlei gegevens, die voor het kerkelijke leven van belang zijn, en een artikel van diaken C. B. van Woerden, getiteld: 1944–1969, een blik terug. Daaruit nemen we enkele dingen over. De gemeente begon met 9 gezinnen: 17 belijdende en 65 doopleden. Vroegere predikanten zijn P. van der Bijl en N. de Jong. Sedert 1965 dient Ds. H. C. van der Ent deze gemeente. Zij telt thans 327 belijdende en 316 doopleden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.