+ Meer informatie

Schuld

1 minuut leestijd

U geeft de schuld aan de tijd. Het zijn boze tijden zegt u; ik zou zo niet leven, maar het komt, omdat de tijd het eist. Ik zou meer willen vasten, het gehoorde Woord willen overdenken, en veel ijveriger willen zijn dan ik ben.

Maar de tijden zijn boos. Dit betekent ook: God de schuld geven, Want God bepaalt ieders tijd.

Als ik maar in de tijd van Christus, of in die van Paulus geleefd had, dan zou ik wel zus of zo gehandeld hebben, zegt u. U geeft God de schuld, want God bepaalt de tijd.

Toen God van alle eeuwigheid Zijn algemene raadsplan maakte, stelde Hij ook vast, wie het eerst, wie daarna, en wie het laatst zouden leven: ook: Wie hier, en wie daar wonen zouden. De apostel zegt: Hij „heeft uit énen bloede het ganse geslacht der mensen gemaakt om op de gehele aardbodem te wonen, bescheiden hebbende de tijden te voren geordineerd en de bepalingen van hunnen woning" (Handelingen 17 vers 26).

William Fenne

(Onbekeerlijkheid)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.