+ Meer informatie

Overval in Deventer kost dode

1 minuut leestijd

DEVENTER — Bij een overval op de levensmiddelengroothandel Agros in Deventer is vrijdagmiddag om vijf uur de 60-jarige A Hartkamp uit Bathmen doodgeschoten. De man was medewerker van de groothandel.

Dit heeft de politie van Deventer meegedeeld. De overval vond plaats op het moment toen Hartkamp en een collega naar buiten kwamen terwijl de bedrijfsleider het gebouw afsloot.

Van achter enkele bosjes sprong een man tevoorschijn. Deze riep: „Dit is een overval, ga liggen". Hartkamp kreeg nauwelijks de kans het bevel op te volgen of de overvaller schoot twee é drie keer op hem met een pistool. Hartkamp was op slag dood. De dader griste na het lossen van de dodelijke schoten een doos uit de hand van Hartkamp's collega. Hierin bevond zich de dagopbrengst van de groothandel. Om hoeveel geld het gaat was vrijdagavond nog niet bekend.

Uit de aktentas die Hartkamp bij zich had haalde de overvaller nog enkele zaken die nauwelijks waarde hadden. Hij verdween in een auto, een groene BMW die in de loop van vrijdagavond in Deventer is teruggevonden. De wagen bleek gestolen. Van de dader ontbreekt nog elk spoor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.