+ Meer informatie

Vier jaar cel en TBS geëist voor doden opa

1 minuut leestijd

ZUTPHEN (ANP) - Tegen de 19-jarige P. E. uit Apeldoorn is gisteren voor de rechtbank in Zutphen vier jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist. De man heeft bekend op 2 maart zijn 75-jarige opa uit Apeldoorn met een klauwhamer te hebben vermoord.

Uit sectie bleek dat de bejaarde ten minste vijfmaal op het hoofd was geslagen. De verdachte kon zich gisteren voor de rechtbank weinig van de bewuste dag herinneren. Stemmen in zijn hoofd hadden hem aangezet tot de daad. E. had een moeilijke jeugd en kwam regelmatig over de vloer bij zijn grootvader.

Een ex-vriendin van E. verklaarde tegenover de politie dat hij al eerder plannen had om z'n opa om te brengen. De oude man had veel geld en de Apeldoorner zat in geldproblemen. Hij zou z'n grootvader naar de zolder van z'n seniorenwoning lokken en hem daar van de trap afduwen. Niemand zou hem verdenken, omdat hij het lievelingetje van opa was en omdat het op een ongeluk zou lijken.

Ondanks het feit dat daarmee moord te bewijzen zou zijn, besloot de officier van justitie tot doodslag. Daardoor kon hij tevens TBS eisen. Onderzoekers van het Pieter Baan Centrum achtten de kans op herhaling namelijk zeer groot.

Uitspraak 27 november.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.