+ Meer informatie

Acht jaar cel voor moord op ex-vriendin

1 minuut leestijd

ARNHEM — De 33-jarige H.A.R. uit Arhnem is vrijdag door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens moord. De rechtbank achtte bewezen dat de man vorig jaar september zijn 23-jarige exvriendin Gera Schuiling met een aantal messteken om het leven had gebracht.

Hij had de vrouw opgewacht en toen zij boodschappen ging doen, stak hij net zo lang op haar in tot zp geen teken van leven meer gaf.

Officier van Justitie mr. J. Kopp had de rechtbank tijdens de behandeling van de zaak laten weten dat de moord voorkomen had kunnen worden als de mogelijkheid van preventieve maatregelen tegen R. had bestaan. De vrouw had zich diverse malen tot de politie gewend omdat zij door haar ex-vriend werd bedreigd. De man had in 1979 geprobeerd de vrouw en haar dochtertje dood te rijden. Daarvoor was hij indertijd tot anderhalf jaar veroordeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.