+ Meer informatie

Graf van o.a. Karl Marx verkocht

1 minuut leestijd

LONDEN — Highgate Cemetery, Waar onder andere Karl Marx, d

166.000 andere mensen begraven liggen, is onlangs voor ongeveer 22C gulden verkocht.

De op een heuvel gelegen begraafplaats werd aangekocht door een monumenten-organisatie. De directie var de oude eigenaar, de maatschappij „United Cemeteries", had belangen in enkele bedrijven die failliet zijn gegaan.

Een deel van de begraafplaats was gedurende lange tijd niet voor bezoekers opengesteld. De nieuwe eigenaars zeggen dat zij van plan zijn om de begraafplaats te restaureren en in-zijn geheel voor het publiek toegankelijk te maken. Vrijwilligers zijn reeds enige maanden bezig met het onderhoud van de graven.

Michael Faraday, de pionier van hel electromagnetisme, en de schrijvei George Elliot liggen eveneens op High gate begraven. Dickens zelf ligt in de Westminster Abbey.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.