+ Meer informatie

Willemsbrug naar Canadese stichting

Monument bij begraafplaats

1 minuut leestijd

ROTTERDAM -^ De gemeente Rotterdam, heeft twee van de drie te slopen delen van de Willemsbrug (onderdeel van de zogenaamde

Met de verkoop was het symbolische bedrag van één Canadese dollar gemoeid. De twee delen zullen in Canada weer worden samengevoegd tot een brug en op die manier een monument vormen over de rivier die loopt langs de erebegraafplaats in Vancouver.

Het idee om de oude Willemsbrug in Canada weer op te bouwen is afkomstig van een van de leden van de • Canadese stichting. De zoon van deze geëmigreerde Nederlandse, sneuvelde in de meidagen van 1940 bij de gevechten om de Maasbruggen.

Maasoever

De gemeente Rotterdam spaart met de verkoop van de twee segmenten 30.000 gulden aan sloopkosten uit. De verouderde WUlemsbrug wordt vervangen door een nieuwe brug. De bestemming van het derde deel van de brug is nog niet duidelijk. Een architect zoekt momenteel in het bedrijfsleven sponsors om dat segment als een monimient rechtop aan de Maasoever te kunnen neerzetten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.