+ Meer informatie

Vaste prijzen

2 minuten leestijd

Toen stonden alle huizen leeg, als in een spookstad. Nu worden er hier en daar weer woningen bewoond. De rust, de sfeer van vóór het gifschandaal keert langzaam terug. Het zal niet lang meer duren, of alle gevolgen van de ontgraving van de wijk zijn onzichtbaar geworden. En Lekkerkerk-West zal weer een wijk zijn zoals het altijd — vanaf de „oprichting", zeven jaar geleden — is geweest: rustig, gezelHg en groen.

Met kleine aantallen tegelijk worden de huizen nu opgeleverd. Op dit moment zijn vrijwel alle zogenaamde drive-in woningen opgeleverd. Ruime woningen met een garage, die vaak voor nog geen 150.000 gulden van de hand gaan. De heer A. van der Hoek van het Verkoopbureau Lekkerkerk: „Er zijn diverse redenen te bedenken waarom mensen graag een woning in Lekkerkerk-West kopen. Vooral financieel: we kunnen adspirant-kopers een aantrekkelijke prijs bieden. Er is eert premie van 4.500 gulden mogelijk én er zijn gunstige financieringsvoorwaarden, waaronder een hypotheekrente van rond 9%", aldus Van der Hoek.

Zijn collega, de heer E. Bos, legt verder uit: „De prijzen zijn gebaseerd op de prijzen in het landelijk gebied, en die liggen natuurlijk lager dan die van de grote steden. En de mensen weten hier onmiddellijk waar ze aan toe zijn: de prijzen kwamen tot stand na taxatie door onafhankelijke deskundigen. Er zit geen marge in. We onderhandelen dus ook niet over de prijs, zoals een makelaai; wel 4oet. Zodoende berekenen, we een prijs waarvan de mensen achteraf niet kunnen zeggen: had ik nog maar even gewacht, dan was de prijs misschien wat gezakt. Dat is uitgesloten", aldus Bos.

De heren Van der Hoek en Bos maken deel uit van het Verkoopbureau Lekkerkerk. Dit bureau is ingesteld door de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.