+ Meer informatie

Officier waagt ontslag van rechtsvervolging

1 minuut leestijd

DEN BOSCH — De officier van justitie bij de rechtbank in Den Bosch heeft donderdag ontslag van rechtsvervolging gevroagd voor de 44-jarige autorijschooUiouder W. van de K. uit Schijndel, die vorig jaar november zijn 31-jarige echtgenote met messteken om het leven zou hebben gebracht.

De officier, mr. Van Mierlo, eiste verder, dat Van de K. voor minstens een jaar wordt opgenomen in een krankzinnigengesticht met een proeftijd van drie jaor en hij vroeg een onvoorwaardelijke terbeschikkingstelling van de regering.

Eerder (20 maart jl.) had de officier twee jaar en tbr geëist, maar de behandeling van de zaok was toen aangehouden. De verdachte is intussen in de psychiatrische observatiek iniek in Utrecht onderzocht. De rechter-commissaris had om dit (nieuwe) psychiatrisch onderzoek gevraagd.

Van der K. doodde zijn vrouw, omdat die had gezegd hem te zullen verlaten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.