+ Meer informatie

Hoechst: jiscussie over energie vaak onwerkelijk

3 minuten leestijd

; discussies rond de toekom! energievoorziening in ons spelen zich voor een belangdeel buiten de werkelijkheid Natuurlijk zijn er problemen onden aan de toepassing van energie, maar het gaat om een ^ng. Wij zullen hoe dan ook antwoord moeten vinden op de g, hoe wij de tijd kunnen overigen tot het moment waarop oende nieuwe vormen van gie beschikbaar zullen zijn. sluiting van Borssele zoals nu wordt bepleit zou een katas! voor de industrie, met name ecuwse, zijn en ook de uitstraleffecten moeten niet worden ^rschat. Dit zei de heer D. J. ld, voorzitter, van de Raad van uur van Hoechst Holland bij resentatie van het jaarverslag dit onderdeel van het Duitse em. j de pleidooien voor sluiting de kerncentrale in Borssele len geen alternatieven aangeen. Terwijl in landen als ikrijk en België toenemend uik gemaakt wordt van kerrgie, wordt hier gevraagd om ing van de bestaande centraIn genoemde landen is door de Igde politiek nu de stroom al kwart goedkoper dan in Nemd. Ook moet men bedenken, het op grote schaal toepassen kolenvergassing, windenergie ;onne-energie pas tegen het van de eeuw te verwachten is at de bouw van een kemcentien jaar vergt. als zoveel anders is gelopen in si^tste jaren als men gedacht :, is het ook in 1980 bij Hoechst and anders gegaan dan voorOorspronkelijk was men opitisch voor 1980, maar uiteink zakte de winst toch van 8 min tot ƒ 11,5 min na belasin. Nadat omzet en resultaat in de eerste maanden voordig ontwikkelden, trad in mei kentering op. De omzet stagle en de winst liep terug. Sterjncurrentie, vooral door goedimporten uit met name de VS, jrzaakten druk op de prijzen. >mzet kwam uit op ƒ 1411,5 tegen ƒ1303,1 min in 1979. lagere resultaat werd vooral >rzaakt door de minder goede van zaken bij de fabricage grondstoffen voor de vezelinrie en de kunststoffen.

investeringen van Hoechst uid stegen vorig jaar van 2 min tot ƒ 32,6 min. Voor de ;nde jaren zijn de investerinirooral gericht op uitgaven die ht zijn op rationalisering en giebesparing, zoals een nte-kracht-koppelingsinitie voor Vlissingen. Ook wil een nieuw hoofdkantoor bouin de Amsterdamse wijk Am* m. Het is de bedoeling uiteriind 1983 te verhuizen. Aan indringen zal dit jaar ongeveer min worden uitgegeven, tervoor 1982 voorlopig ƒ80 nün pland. het eerste kwartaal van dit is een omzet geboekt van 1 min, bijna 5 pet minder dan ;zelfde periode van 1980. Het e kwartaal 1980 was echter inderlijk goed. Het omzetvervindt Hoechst relatief bevreid. De gang van zaken zal verwachting dit jaar niet wejk afwijken van,die in 1980.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.