+ Meer informatie

Gebouwen verwoest door branden

2 minuten leestijd

APELDOORN. Bij branden zijn de afgelopen dagen onder andere een surfschool, een duikschool, een restaurant en een woonboerderij verwoest. Dat meldden woordvoerders van de brandweer.

◦ Een Van der Valkhotel in het Noord-Brabantse Cuijk werd gisteren ontruimd nadat er brand was uitgebroken. Drie mensen zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de brandweer moesten 250 gasten het hotel uit. De brand, vermoedelijk ontstaan in het buffet van een vergaderzaal, was snel onder controle. De gasten konden na korte tijd het hotel weer in.

◦ Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een deel van de kantine van voetbalclub FC Amsterdam in Duivendrecht in de as gelegd. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een andere vleugel. De brandweer werd rond halfdrie gealarmeerd over de uitslaande brand. Er waren geen personen in het gebouw toen de brand uitbrak. De rookontwikkeling was aanzienlijk, maar vanwege de afgelegen ligging hoefden er geen buurtbewoners te worden geëvacueerd. Rond halfvier werd het sein brand meester gegeven. Niemand raakte gewond.

◦ Bij een grote brand die zaterdagavond een woonboerderij in het Groningse Opende in de as legde, is asbest vrijgekomen. De brandweer werd even na zeven uur gealarmeerd over de uitslaande brand. De omliggende panden konden worden gered. Aanvankelijk werd gedacht dat de brand over zou slaan. De buurtbewoners zijn tijdens de brand uit hun woning gehaald, maar konden daarna weer terug. Bij de naastgelegen woning zijn enkel ruiten gesneuveld. De brandweer had het vuur even na acht uur onder controle. De boerderij waar de brand woedde is volledig uitgebrand. De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak niet thuis. Vanwege de asbest werd de provinciale weg tussen Opende en Kornhorn tijdelijk afgesloten.

◦ Zes appartementen boven een fotowinkel in het Noord-Hollandse Heiloo zijn zaterdagochtend ontruimd nadat er in de winkel brand was uitgebroken. Niemand raakte gewond. De bewoners van de appartementen aan het Raadhuisplein werden opgevangen in het gemeentehuis. In de appartementen woonden ongeveer 25 mensen. De evacuatie was gedaan uit voorzorg. De brand sloeg niet over naar de appartementen.

◦ Bij een grote brand in het Zuid-Hollandse Oostvoorne zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een surfschool, een duikschool en een restaurant in vlammen opgegaan. Het gebouw waarin de bedrijven waren gevestigd, stond ten noorden van de stad aan het Oostvoornse Meer. Het pand is ingestort. De politie sluit niet uit dat het vuur is aangestoken. De duinen en enkele strandhuisjes werden enige tijd bedreigd door de brand. Het vuur sloeg echter niet over.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.