+ Meer informatie

Rabo nu ook in buitenland

1 minuut leestijd

NEW YORK — Rabo-bank Nederland heeft maandag in het financiële hart van New York, Manhattan, haar eerste buitenlandse vestiging geopend. Ter gelegenheid daarvan werd in het WaldorfAstoria Hotel een studiebijeenkomst gehouden over de internationale handel in agrarische produkten, in het bijzonder tussen de Verenigde Staten en de EG. publiceerde voorstel, want de financiers vinden dit plan nog te optimistisch. Ze willen dat het binnen twee weken wordt bijgesteld. Het verschil, van mening tussen de bedrijfsleiding en de participanten spitst zich vooral toe op de mogelijkheden voor de afdeling die wandbekleding produceert. Om op de Europese markt in te spelen wil de directie die afdeling zelfs versterken, maar de overheid en de handelsbank als de belangrijkste geldschieters vrezen dat op die manier extra financiële risico's worden gelopen.

Ter Horst kampt met een groot liquiditeitstekort, een situatie die zou duren tot 1983, wanneer het intussen gesaneerde bedrijf weer een bescheiden winst hoopt te maken. De onderneming wil in elk geval actief blijven in de sectoren linöleumdoek en jutevilt. Om de voortgang van het bedrijf mogelijk te maken brengt de familie Ter Horst haar aandelen in een stichting onder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.