+ Meer informatie

Dordrecht kort eigenwijze nieuwkomers

1 minuut leestijd

DORDRECHT - Buitenlanders die als „nieuwkomer" in Dordrecht komen en weigeren de Nederlandse taal te leren, worden gekort op hun sociale uitkering. De Dordtse wethouder H. G. Fermina zei dit gistermiddag tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De raad stelde een project opvang nieuwkomers vast voor de komende twee jaar. Het project, dat 100.000 gulden kost, wordt bekostigd uit gelden van de sociale vernieuwing. Jaarlijks vestigen zich rond de 600 nieuwkomers in Dordrecht, waaronder veel Turkse en Marokkaanse gezinsleden. In ,veel gevallen hebben zij onvoldoende kennis en vaardigheden om zich in de Nederlandse situatie te handhaven.

Met het project wil het Dordtse gemeentebestuur voorkomen dat migranten al snel aan de rand van de samenleving terecht komen. Met name buitenlanders boven de 16 jaar zullen worden opgevangen.

„Als wij buitenlanders de Nederlandse taal willen leren om hen zo uitzicht te geven op een plaats op de arbeidsmarkt dan mag daar best iets tegenover staan", aldus wethouder Fermina. Het korten op de uitkering is volgens de wethouder een uitvloeisel van het sanctiebeleid dat vorig jaar oktober werd aangescherpt voor alle Dordtse burgers die een uitkering ontvangen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.