+ Meer informatie

AMSTERDAM

1 minuut leestijd

Het milieu wordt steeds populairder in de financiële wereld. Het Amsterdamse bankiershuis Pierson, Heldring & Pierson, gevestigd aan het Rokin, brengt samen met de Amro-bank de beleggingsmaatschappij Environment Growth Fund naar de officiële markt van de Amsterdamse effectenbeurs.

Er wordt een inleg verwacht van tussen ƒ 50 en ƒ 100 miljoen. Dit hebben de banken tijdens de publikatie van hun introductieprospectus gisteren bekendgemaakt.

De banken zijn bezorgd geworden om ons leefklimaat, zo blijkt uit de prospectus. „Indien wij de huidige produktieprocessen en consumptiepatronen handhaven, zal een toenemende vervuiling van ons milieu de welvaart en het welzijn van de hedendaagse en toekomstige generaties aantasten", waarschuwt de directie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.