+ Meer informatie

Afscheid ds. J. H. C. Olie te Linschoten

2 minuten leestijd

LINSCHOTEN — Na zes jaar de Hervormde Gemeente van Linschoten gediend te hebben hield ds. J. H. C. Olie zondagavond 17 mei zijn afscheidspreek. Dit wegens vertrek naar de Hervormde Gemeente van Opheusden.

Ds. Olie bepaalde zijn gemeente en hoorders bij Deut. 30:19. Thema was: Mozes' afscheid aan het volk Israels. Een drietal punten: 1. Bezinning tegenover het volk. 2. Terugblik onder het volk. 3. De levensopdracht aan het volk. De predikant behandelde eerst de band aan het volk Israels door de prediking.

Dan de prediking is een opdracht tot bekering. Hoe nu afscheid nemen, is een stilstaan als gemeente en als dienaar des Woords. De vraag wat heeft de prediking u als gemeente en mij als dienaar des Woords gedaan? De predikant ziet Mozes als in de bres staande voor het volk zonder van het Woord af te doen.

Prediken als staande aan Gods kant in de laagte gelijk Jesaja, Elia. Dan roept Mozes de hemel en de aarde tot getuigen dat hij heeft gewaarschuwd en voorgesteld leven en dood, vloek en zegen, oordeel en genade. Ds. Olie houdt de gemeente Linschoten voor hoe hij geprobeerd heeft deze dingen, dit Woord des Heeren, voor te stellen in de prediking. Ook nu nog wordt het u voorgesteld. Kies dan het leven en niet de dood. Geef uw hart aan de Heere. Hij zal u wel doen en u zegenen. Wat ook moge veranderen, het Woord des Heeren blijft in der eeuwigheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.