+ Meer informatie

Plan bevloeiing Ëgyptisctie woestijn verder in studie

1 minuut leestijd

CAIRO — Westduitse en Egyptische deskundigen hebben tijdens beraad in Cairo besloten tot de vorming van een Duits-Egyptische werkgroep die de bestudering van de mogelijkheden voor uitvoering van het zogenaamde Kattara-project moet voortzetten. Dat is een plan, enige jaren geleden ontstaan, voor bevloeiing van een deel van het westelijke woestijngebied van Egypte met water uit de Middellandse Zee.

Het is de bedoeling dat ergens tussen El Alamein en Marsa Matroech een kanaal ter lengte van ongeveer tachtig kilometer wordt gegraven naar de nu nog volkomen onvruchtbare Kattara-laagte, die ongeveer 200 meter onder de zeespiegel ligt. Op het punt waar het water de laagte in stroomt zal een waterkrachtcentrale worden gebouwd met een vermogen van verscheidene miljoenen kilowatts.

Gehoopt wordt dat met de uitvoering van de plannen over enige jaren kan worden begonnen en dat het water in 1983 kan gaan stromen. Westduitse ondernemingen zijn bezig met een onderzoek naar de technische uitvoerbaarheid van het project. Hun rapport wordt tegen het einde van het jaar verwacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.