+ Meer informatie

Resultaten Hunter Douglas stellen teleur

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Hunter Douglas (metaalverwerking, luxaflex) heeft in de eerste helft van dit jaar opnieuw teleurstellende resultaten behaald.

Zakte vorig jaar de nettowinst al in van ƒ 172 miljoen naar ƒ 102 miljoen, in de eerste zes maanden van 1991 moest het concern genoegen nemen met een nettowinst na belastingen van ƒ 42 miljoen tegen ƒ 69 miljoen in hetzelfde semester vorig jaar. De nettowinst per aandeel daalde van ƒ4,41 tot ƒ2,65. Het bedrijfsresultaat zakte van ƒ 113 miljoen naar ƒ 80 miljoen.

De omzet van de groep steeg in het eerste halfjaar aanzienlijk met ruim 13 procent tot ƒ883 miljoen. De achterblijvende resultaten waren, aldus het halfjaarbericht, vooral het gevolg van verliezen in de Australische bedrijven alsmede van recessies in een aantal belangrijke afzetmarkten. De uitstekende resultaten van de groep op het Europese vasteland konden deze ontwikkelingen slechts voor een deel opheffen.

In Australië had men te maken met verliezen en verdere reorganisatiekosten als gevolg van een ernstige economische recessie. Ook in de Verenigde Staten, Engeland en Brazilië eisten recessies hun tol. Door de lagere wereldprijzen van aluminium werden de smelteractiviteiten beïnvloed en bovendien steeg de belastingdruk van ƒ 14 miljoen naar ƒ 18 miljoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.