+ Meer informatie

Politie ontruimt hulpcentrum voor daklozen R'dam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft gisteren het dagverblijf van de Van Speyk Stichting, een hulpcentrum voor daklozen, ontruimd.

De aanleiding tot de actie door twintig agenten was de wanorde "s morgens, toen er ongeveer honderd bezoekers binnen waren.

De opdracht tot de ontruiming was gegeven door de gemeente, na overleg met het bestuur van Van Speyk, aldus een woordvoerder van de Rotterdamse politie gisteravond. Het bestuur riep de hulp van de gemeente in omdat de situatie onhoudbaar was geworden. Er werd binnen te veel gedronken en er werd openlijk gehandeld in drugs. De sfeer was zo explosief, dat een drugsdealer zelfs dreigde een handgranaat naar binnen te gooien als hij zou worden buitengezet.

Tijdens de ontruiming werden geen arrestaties verricht. Het dagverblijf blijft voorlopig veertien dagen gesloten. De daklozen kunnen nu mogelijk terecht bij de andere hulpcentra in de Maasstad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.