+ Meer informatie

Leg leuke momenten vast

3 minuten leestijd

Vrije tijd. Tijd voor ontspanning, tijd om erop uit te trekken. En tijd voor video. Steeds meer mensen raken enthousiast voor het videofilmen. Het is dan ook geen wonder dat er in Nederland jaarlijks zo'n 100.000 videocamera's worden verkocht. Naast het feit dat de videocamera eenvoudig te bedienen is en de gemaakte opnamen van een perfecte kwaliteit zijn, is de prijs van zo'n elektronisch topprodukt alleszins redelijk te noemen.

Eén apparaat

Als u het woord videocamera hoort, praat men meestal over een camcorder. Een apparaat waarmee men niet alleen beeld en geluid kan opnemen, maar ook afspelen. U kunt in het zoekerbeeld precies zien wat u opneemt en de opnamen ook terugkijken. Een snoertje van de videocamera naar het televisietoestel is voldoende om uw videofilm thuis te kunnen bekijken.

Achter de fraaie vormen van een videocamera gaat een brok technisch vernuft schuil. En die techniek maakt videofilmen niet moeilijk, maar heel eenvoudig! Het enige dat u hoeft te doen is op de startknop drukken en de camera neemt beeld en geluid optimaal op, helemaal automatisch. U richt de camera op uw onderwerp en de camera zorgt zelf voor een haarscherp beeld, dank zij een automatisch scherpstelsysteem, au

Met een camcorder maakt u zelf moeiteloos leuke video-opnamen van alledaagse èn bijzondere momenten Foto Gert van de Kamp tofocus genaamd. En wilt u het video-onderwerp groter of kleiner in beeld hebben, dan is een druk op de W- en T-knop (wide en tele), voldoende.

Overal

Een videocamera verbruikt stroom. U kunt de camera natuurlijk aansluiten op het lichtnet. maar dank zij de accu die op alle camera's wordt bijgeleverd, bent u niet aan dat stopcontact gebonden. U laadt de accu mét de eveneens bijgeleverde adapter op en kunt met de videocamera gaan en staan waar u wilt! En raakt de accu onverhoopt leeg, dan ziet u een waarschuwingssignaal in uw zoekerbeeld. Met een als reserve meegenomen tweede accu kunt u dan rustig verder filmen. ,

In de camera doet u een videoband (tape) in een handige cassettevorm. Zeker als u tapes van bekende merken koopt, zijn deze van een goede kwaliteit, die u vele keren kunt gebruiken. En een goed opgeslagen tape (droog en bij kamertemperatuur) bewaart uw gefilmde herinneringen voor jaren.

Jong en oud

Het feit dat een druk op de knop de mooiste opnamen oplevert en dat de zoomlens onbeperkte beeldmogelijkheden biedt, maakt dat de videocamera snel ter hand wordt genomen. Een bijkomend voordeel is, dat het voor jong en oud leuk is om met de videocamera te filmen. Waardoor een videofilm van bij voorbeeld een ontdekkingsreis door de natuur voor de hele klas een boeiend kijkspel wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.