+ Meer informatie

Boete voor belediging van joden

1 minuut leestijd

BREDA — De Bredase rechtjank heeft gisteren de 28-jarige itudent W. S. en de 26-jarige vertegenwoordiger H. van K. uit Breda, tvegens belediging van joden.verMrdeeld tot een geldboete van eder honderd gulden. Beiden zijn eden van het Bredase.Palestinacomité.

Zij stonden op 7 april terecht omdat '.ij vorig jaar op 1 mei en op 8 mei in een raorlichtingsstand van het Bredase Paestinacomité een pentekening hadden /erkocht, waarop de staat Israël werd ;ereenzelvigd met nazi-Duitsland.

De officier van justitie had 250 gullen boete geëist. De rechtbank meende iat de meerderheid van de joden zich >eledigd voelt als de staat Israël wordt )eledigd. En de verdachten hadden laarmee rekening moeten houden. Omlat verdachten zich niet moedwillig lan anti-semitisme hadden schuldig' jemaakt, werd de geldboete beperkt tot londerd gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.