+ Meer informatie

Nederlandse kerkleiders lichten Franse kerken voor

1 minuut leestijd

HILVERSUM Op maandag 14 juni zullen drie vooraanstaande Nederlandse christenen in Parijs een gesprek hebben met vertegenwoordigers van de Franse kerken om hen te informeren over wat er zich in Nederland heeft aflteapeeld rond het niet doorgaan van de leverantie van onderdelen voor kerncentrales aan Zuid-Afrika.

De delegatie uit Nederland zal bestaan uit dr. A. H. van den Heuvel en prof. H. A. M. Fiolet namens de Nederlandse Raad van kerken en dr. Marga Klompé namens de sectie internationale zaken van de Raad van kerken en de Nederlandse commissie „Gerechtigheid en Vrede".

Het gesprek dat in Parijs zal plaatsvinden met vertegenwoordigers van de protestantse christelijke kerken in Frankrijk en met leden van R.K. Franse commissie voor „Gerechtigheid en Vrede", zal een informatief karakter dragen. „Het is niet de bedoeling dat wij de mensen daar gaan opjagen. Het gaat erom, dat wij de Franse kerken informatie geven en een stuk solidariteit.

Op de vraag of de Nederlandse delegatie er bij de Franse vertegenwoordigers op zal aandringen te protesteren bij de Franse regering tegen de levering aan Zuid-Afrika, antwoordde mevrouw Klompé, dat „dat het niet de bedoeling is en ook niet noodzakelijk, omdat de )protestantse kerken in Frankrijk meteen hebben geprotesteerd toen bekend werd dat Frankrijk de leverancier zou worden van de centrales aan Zuid-Afrika.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.