+ Meer informatie

Paranormale beurs Goes drukbezocht

2 minuten leestijd

GOES De Zeelandhallen in Goes zijn vrijdag, zaterdag en zondag het onderkomen geweest van de beurs Para Norma. Deze werd vooral gisteren druk bezocht. Een zestigtal christenen uit diverse kerken en gemeenten hebben bezoekers zowel binnen als buiten de hallen gewezen op het gevaar van paranormale zaken.

De ongeveer honderd standhouders op de beurs gaven informatie en demonstraties over bovennatuurlijke verschijningen, opleidingen, voeding en alternatieve geneeswijzen. Tot de deelnemers behoorden astrologen, paragnosten, handlijnkundigen, magnetiseurs, klankschalen- en edelsteentherapeuten, iriscopisten en hypnotiseurs. Elke dag waren er ook veertien lezingen.

De evangelisatie- en zendingscommissies van de christelijke gereformeerde kerk en de gereformeerde bond van Goes oiganiseerden wegens het occulte karakter van de beurs donderdagavond een gebedsdienst in de Maranathakerk. Sprekers waren de voorzitter van de hervormde evangelisatie- en zendingscommissie, L. M. Vermeulen, en de christelijke gereformeerde predikant ds. K. Jonkman. De predikant sprak over de geestelijke wapenrusting, naar aanleiding van Efeze 6. Overigens werd de dienst door veel minder mensen bezocht dan die ter gelegenheid van Para Norma 1993.

Buiten de Zeelandhallen deelden leden van genoemde kerken, die daarbij geassisteerd werden door mensen uit diverse kerken (van gereformeerde gemeente tot pinkstergemeente), folders uit en werden er geestelijke liederen gezongen. In de Zeelandhallen zelf stonden personen uit diverse evangelische en pinkstergroeperingen achter een boekentafel. Er waren veel discussies met beursbezoekers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.