+ Meer informatie

Bonden somber over cao in metaalsector

1 minuut leestijd

RIJSWIJK — De vakbonden zijn somber gestemd over de kans op > een spoedig akkoord over de cao 1990 voor de metaalnijverheid 1 (260.000 werknemers). Tijdens de derde onderhandelingsronde is de i cao „eerder verder uit zicht geraakt dan dichterbij gekomen", aldus J woordvoerders van de Industriebonden van FNV en CNV gisteren.

De werkgevers hebben gisteren 1 De Reformatorisch Maatschappe' procent loonsverhoging geboden te- lijke Unie (RMU) is ongerust over I genover looneisen van 3 (Industrie- het voorstel om op zaterdag te gaan bond CNV) tot 4 procent (industrie- werken. „Het werken op.zaterdag zal » bond FNV en Unie BLHP). Boven'- kunnen leiden tot het werken op zon•, dien zijn ze volgens de bonden terug- dag, waar de RMU —op grond van ) gekomen op de toezegging dat de Gods Woord— een groot tegenstan•J vut-leeftijd op 59 jaar kon blijven der van is". Over de looneis van 4 staan. In het kader van een tweejari- procent zegt de RMU dat milieu-ini ge cao willen de werkgevers de uittre-' vesteringeh, werkgelegenheidsmaatreJ dingsleeftijd opnieuw bezien. Ook gelen en loonsverhoging ieder een deeltijd-vut is niet aan de orde. derde deel van de beschikbare loonWerkgevers en bonden komen vol- ruimte moeten krijgen. gende week nog een keer bijeen, ;maar daarover zijn de verwachtingen Ook in de metaal- en elektrotechniet hoog gespannen. Als een akkoord uitblijft, gaan bonden zich beraden op acties. che industrie (200.000 werknemers) verlopen de cao-onderhandelingen stroef.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.