+ Meer informatie

Communisten in Vietnam wijzigen naam

1 minuut leestijd

HANOI — De regerende Arbeiderspartij van Vietnam heeft maandag haar congres van een week beëindigd na de naam van de partij te hebben omgedoopt in de Communistische Partij Vietnam. Na Le Duan als secretaris-generaal te hebben herkozen. Het congres, de eerste grote communistische bijeenkomst sinds de hereniging van Vietnam eerder dit jaar, koos eveneens een Politburo, bestaande uit 14 permanente leden en drie kandidaatleden.

Het congres, in de Ba Dinh-conferentiezaal in Hanoi, werd bijgewoond door afgevaardigden van communistische partijen uit 22 landen. Eerder had Radio Hanoi bericht dat het congres een nieuwe koers zou uitstippelen voor het land met de nadruk op een moderne industrie en landbouw, een sterke defensie en bevordering van cultuur en wetenschappen. De radio gaf geen aanwijzing of het congres stappen heeft ondernomen tegen een aantal partijleden die ongewenste activiteit zouden hebben ontplooid. Secretaris-generaal Le Duan had voorgesteld de leden te royeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.