+ Meer informatie

Recensies

2 minuten leestijd

Edward Monro, Het teken van de Koning, Uitgeverij Brevier, Kampen 2015, 96 blz., € 9,95. ISBN 978 94 9158 358 2.

Dit boek uit 1847 is hertaald door mevrouw G.C. van Kooten - Coster.

Het is een allegorisch (voorlees)verhaal. Het gaat over drie soldaten die het teken van de Koning hebben ontvangen en de opdrachten strikt moeten uitvoeren in afwachting van de komst van de Koning. Slechts twee soldaten slagen hierin, van wie een ternauwernood, de derde wordt verleid om van zijn opdracht af te wijken.

De allegorie is dat kinderen met een gedoopt voorhoofd worden opgeroepen om de Heere te dienen in een strijdbaar leven.

Phillip Keller, Hoe een herder Psalm 23 ziet, Uitgeverij Ark Media, Amsterdam 2015, 160 blz., € 12,95. ISBN 978 90 33800 85 6.

De schrijver is zelf herder en beschrijft uitvoerig hoe schapen zich van nature gedragen, hoe hulpeloos ze zijn en hun kuddegedrag. Aangetoond wordt hoe belangrijk de rol van de herder hierbij is en zijn hulpmiddelen zoals stok en staf.

In Psalm 23 zijn schapen aan het woord, die de Heer als hun herder hebben.

Dit boek is geschikt voor persoonlijke meditatie en zeker voor predikanten en ouderlingen om nog meer diepgang in preken en overdenkingen op huisbezoek over deze psalm te verkrijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.