+ Meer informatie

CDA wil nieuw zwembad Gouda

1 minuut leestijd

GOUDA — Er moet een onderzoek komen naar de mogelijkheden van een nieuw, eventueel regionaal zwembad bij Stolwijkersluis in Gouda. Het buitenbad van zwembad De Tobbe moet worden gesloten, evenals het Spaardersbad. Indien dit laatste bad overgenomen wordt door de verenigingen, kan de Trefkuil blijven bestaan.

Dat schrijft het CDA in een gisteren uitgekomen notitie, waaruit blijkt dat de partij de zwembadproblematiek zelfs een referendum waard vindt. „Het is tenslotte een zaak van miljoenen", zegt fractievoorzitter T. van Huut. Wordt de CDA-wens niet gevolgd, dan moet volgens die partij alleen het allernoodzakelijkste worden geïnvesteerd om vooral De Trefkuil en De Tobbe open te houden. Het college heeft juist plannen de Goudse zwembaden De Tobbe en het Spaardersbad grondig te renoveren. Zowel de renovatie van die baden als de bouw van een nieuw zwembad kost miljoenen.

Van Huut: „Sluiting van het Spaardersbad ligt "heel gevoelig voor veel Goudse burgers. In het verleden is het bad immers met bijdragen van Goudse burgers zelf bijeen gespaard". De Goudse zwembaden hebben volgens het CDA niet een achterstallig onderhoud van in totaal 5,4 miljoen, zoals het college meent, maar van 7,2 miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.