+ Meer informatie

Wijsheid

1 minuut leestijd

„En opdat ik mij door de uitnemendheid der openbaringen niet zou verheffen, zo is mij gegeven een scherpe doorn in het vlees, namelijk een engel des satans, dat hij mij met vuisten slaan zou, opdat ik mij niet zou verheffen". 2 Corinthe 12:7

Toen Jacob uittoog van BerSeba en ging naar Haran, bereidde God hem aldaar een feest vóór hij droefheid en benauwdheid zou smaken. Het blijkt ook uit de weg Gods met Elia, vóór hij veel angst, inspanning en een lange reis moest uitstaan, werd hem gegeven een feest van de hemel: Sta op, eet, want de weg zou voor u te veel zijn, want door de kracht derzelver spijs moet gij veertig dagen gaan.

Er spreekt ongetwijfeld veel van de wijsheid Gods uit dat, vóór Hij ons een kruis oplegt, Hij ons een uitrusting wil geven om ons kruis te dragen. Vóór wij in onze beproevingen gewikkeld worden, geeft Hij iets om ze zoet voor ons te maken.

Ik zal nu alleen deze reden noemen waarom een christen, vóór hij wordt bezocht met beproevingen, heerlijke ontdekkingen van God mag ontvangen, en het is dit: De ziel is geneigd, onder beproevingen, in de liefde te verkouden, doch een voorafgaande versterking der liefde houdt de ziel in een bestendige oefening van liefde onder beproevingen. Daarom geeft de Heere aan de ziel, wanneer het kruis drukt, een heerlijke ontdekking van Zichzelf.

Andrew Gray (Uit: Uitnemende openbaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.