+ Meer informatie

Ruim 300 tips over moord in Emmen

2 minuten leestijd

EMMEN (ANP) - De reconstructie van de moord op het 79-jarige "wandelvrouwtje" uit Emmen, die maandagavond en dinsdagmiddag werd uitgezonden via het tv-programma Opsporing Verzocht, heeft inmiddels ruim 300 tips opgeleverd.

Volgens het openbaar ministerie in Drenthe gaat het om "uitzonderlijk veel tips."

De tips hebben volgens persofficier van justitie M. Wolters "waardevolle informatie" opgeleverd. Zo is een vermiste oorbel van het slachtoffer teruggevonden op ruime afstand van de plaats waar het lichaam werd gevonden. Ook hebben tal van personen zich gemeld die vlak voor het vermoedelijke tijdstip van overlijden in de buurt van de vindplaats van het lichaam zijn geweest en weet de recherche nu meer over de zwarte tas die ter plaatse is gevonden.

Het rechercheteam heeft nog geen dader op het oog, maar heeft al wel een DNA-profiel. Een vergelijking met de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft geen resultaat opgeleverd. De recherche vermoedt dat de dader uit de omgeving van Emmen komt, maar kijkt in het onderzoek ook over de vlakbij gelegen Duitse grens.

Het wandelvrouwtje, de 79-jarige weduwe Van Offeren, is op 13 of 14 februari verkracht en doodgeslagen met een schep in het bosgebied Emmerdennen. De dader heeft haar vastgebonden aan een boom en is op brute wijze tekeergegaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.