+ Meer informatie

)ESO verwacht extra stijging werkloosheid

1 minuut leestijd

?ARUS — West-Europa, «rd-Amerika, Australië, euw-Zeeland en Japan zullen ld dit jaar ongeveer in totaal dermiljoen werklozen hebben, vijf Ijoen meer dan de regeringen die landen verwachten. >it heelt de commissie voor de vakiden van de OESO, de Organisatie Economische Samenwerking en wikkeling, na twee dagen van bed in Parijs laten weten. In de com-

missie zijn 39 centrale vakorganisaties met ongeveer zestig miljoen leden uit de 24 OESO-landen vertegenwoordigd. In de verklaring die na afloop van het beraad is uitgegeven wordt de regeringen verweten te veel aandacht te besteden aan de, bestrijding van de inflatie en te weinig aandacht aan stabilisering. In een aantal aanbevelingen voor een bijeenkomst van de ministers van economische en buitenlandse zaken van de OESO-landen in juni en voor de economische topconferentie in juli in Ottawa, roept de commissie op een sche oorlog" tussen de industrielanden den, teneinde voldoende werkgelegen- van deze middelen op ƒ14.596 min heid te scheppen. kwam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.