+ Meer informatie

: Personeel Geleen speelde postbode

1 minuut leestijd

. GELEEN — Uit bezuinigingsoverwegingen in verband met de hoge PTT-tarieven, heeft de gemeente deleen de oproepkaarten voor de afgelopen Tweede kamerverkiezingen dit keer niet door de post maar door gemeenteambtenaren en hun familieleden laten bezorgen.

Zij. kregen daar een vergoeding .voor. Volgens een plaatselijke beïastingconsulent is dit niet in de ^haak. Hij heeft de belastinginspectie in Heerlen om een onderzoek gevraagd omdat volgens hem over de vergoeding geen loonbelasting is ingehouden.

Gemeentesecretaris G. H. N. lieufkens zei zaterdag het onderzoek zeer toe te juichen omdat er van ;enig onjuist handelen geen sprake •is, laat staan van fraude. Op de vergoeding voor de bezorging van de oproepkaarten is inderdaad geen Joonbelasting ingehouden, maar de vergoeding is uitgekeerd als bijverdienste voor ambtenaren of hun fa

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.