+ Meer informatie

Gedenkwaardig

3 minuten leestijd

Onderscheiding

Mevrouw J. de Ruiter uit Hardinxveld-Giessendam kreeg maandag de eremedaille in goud behorend bij de orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester G. W. Abbring. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een receptie ter gelegenheid van haar afscheid als adjunct-directrice van de christelijke basisschool. De Bron in Molenaarsgraaf. Mevrouw De Ruiter heeft gedurende ruim veertig jaar het christelijk onderwijs gediend. In april 1948 begon ze als kleuterleidster in Sliedrecht. Vervolgens werd ze in Giessendam benoemd tot hoofdleidster. Na werkzaam geweest te zijn aan kleuterscholen in andere plaatsen, werd ze ten slotte in 1973 tot hoofdleidster benoemd aan de christelijke kleuterschool in Brandwijk. Sinds de integratie van kleuter- en lager onderwijs was ze als adjunct-directeur werkzaam in Molenaarsgraaf. Mevrouw De Ruiter maakt gebruik van de DOP-regeling.

De heer P. Hoogerbrug in Boskoop is vorige week donderdag koninklijk onderscheiden vanwege zijn veertigjarig dienstverband bij Mulder in Boskoop. Hoogerbrug ontving de zilveren medaille verbonden aan de orde van OranjeNassau. Naast zijn werkzaamheden als technisch inkoper bij Mulder is Hoogerbrug ook actief op maatschappelijk en kerkelijk gebied. Zo is hij reeds vele jaren zondagsschoolmeester van de gereformeerde gemeente in Boskoop. Op dezelfde dag van de koninklijke onderscheiding kreeg Hoogerbrug ook de gouden legpenning van de Kamer van Koophandel Midden-Holland uitgereikt. Dit eveneens vanwege zijn veertigjarig dienstverband bij de Boskoopse fabrikant van rollend materiaal.

De heer L. Visser in Nieuw-Beijerland heeft vorige week vrijdag in het kantoor van de Loodsencorporatie te Rotterdam de versierselen opgespeld gekregen behorend bij het ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau. Visser heeft zich op vele fronten, zowel in zijn werk als op maatschappelijk gebied en in het verenigingsleven, verdienstelijk gemaakt. Hij was werkzaam als loods in dienst van de Regionale Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond. Op 27 oktober ging hij rtiet functioneel leeftijdsontslag. De koninklijke onderscheiding werd hem opgespeld door burgemeester B. Kolbach van Korendijk tijdens zijn afscheid bij het loodswezen.

Afscheid
Wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heeft de heer G. Ph. Hofland in Oud-Beijerland afscheid genomen als geneesheer-directeur van verpleegtehuis de Egmontshof. De scheidende geneesheer-directeur kreeg als dank voor zijn zorg voor de patiënten vele cadeaus overhandigd. Met het afscheid van Hofland krijgt de Egmontshof geen nieuw directielid. De driehoofdige directie wordt nu een tweehoofdige, waarbij G. A. Kraak directeur beheer en D. Blom directeur patiëntenzorg is.

100 jaar
De heer H. A. Fonteine in Krabbendijke is woensdag honderd jaar geworden. In verband met de nieuwbouw van het bejaardentehuis woont hij momenteel in huize Nieulande te Goes. Fonteine heeft zijn hele leven in Krabbendijke gewoond, waar hij als gemeentebode grote bekendheid genoot. Ook is hij een aantal jaren bode voor het Groene en Rode Kruis geweest. Vanwege zijn verdiensten voor de bevolking is er in Krabbendijke een straat naar hem genoemd.

102 jaar
Mevrouw B. J. van den Berg in Capelle aan den IJssel is dinsdag 102 jaar geworden. Burgemeester Verbree bezocht mevrouw Van den Berg op haar verjaardag in haar appartement in het bejaardencentrum De Vijverhof. Mevrouw Van den Berg is in 1897 in Rotterdam-Kralingen geboren. Ze is vroeger handwerkonderwijzeres geweest. Haar gezondheid is nog redelijk goed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.