+ Meer informatie

Speciale werkgroep voor woningnood

In oostelijk deel Veluwe

2 minuten leestijd

HEERDE — Er komt op de Oost-Veluwe een bestuurlijke werkgroep die' de woningnoodproblemen in dit gebied gaat bekijken. Naast vertegenwoordigers van. de gemeenten Hattem, Heerde, Èpe en Voorst zullen de gedeputeerden A. T. te Bokkel en mr. J. Fokkens zich buigen over de woningbouwproblematiek. ••

Eerste taak van de werkgroep is de afstemming van de cijfers die de verschillende gemeenten en de provincie Gelderland hanteren. Bovenstaandeopening om tot oplossing van de woningbouwproblematiek te komen gaf de Gelderse Commissaris der Koningin, mr. W. J. Geertsema in een extra raadsvergadering van Heerde tijdens het vierjaarlijkse werkbezoek dat de commissaris bracht aan deze gemeente.

De schrijnende woningnood was wel het belangrijkste punt dat de raad met de commissaris had te bespreken. In de Heerder raad zei de heer Geertsema het te betreuren dat Apeldoorn nog steeds niet wil deelnemen aan gesprekken over de woningnood op de Oost-Veluwe. De commissaris vond dringend gesprekken nodig met zowel Apeldoorn als Zwolle over de aan deze plaatsen toegedachte opvangfunctie in het kader van het streekplan-Veluwe. De heer Geertsema had overigens wel bezwaren tegen het in Heerde gevormde woniogbouwfonds. Volgens een uitspraak van de Kroon is een dergelijk fonds niet toegestaan. Wel was er een mogelijkheid om te komen tot een egalisatiefon^ binnen het grondbedrijf vari de gemeente.

Vuilverwerking

Door enkele fracties was ook het punt vuilverwerking op de agenda geplaatst omdat Heerde nog maar tot midden 1986 kan storten in Hattem. Aangaande de vuilverwerking na die datum zou er een tijdige studie naar andere mogelijkheden gestart moeten worden. Daarbij zal ook aandacht moeten worden besteed aan het systeem van het Heerder bedrijf Ventilex waarvoor de commissaris grote belangstelling had. Over de stortplaatsen van chemisch afval na de door de provincie uitgevoerde Ginjaar-inventarisatie deelde de commissaris mee dat er in Heerde sprake is van twee vroegere stortplaatsen van dergelijk afval. Deze zijn gemeld aan de minister. i Ook meldde de Gelderse commissaris nog dat de aansluiting van de rijksweg 50 bij Vaassen in 1983 of 1984 gereed kan komen, maar dan moeten proving ciale staten wel akkoord gaan met de betreffende voorstellen van GS. Overigens bestreed de heer Geertsema de tellingen van de gemeente Heerde die zouden aantonen dat het verkeer door heit dorp Heerde al weer dezelfde drukte zou kennen als voor de openstelling van de rijksweg 60 in november 1977. Een uitspraak die met name bij burgemeester Faber van Heerde allerminst geloof^ waardig overkwam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.