+ Meer informatie

In de molen

1 minuut leestijd

Het cijfer voor snijmaïs is niet goed te vergelijken met dat van vorig jaar, omdat voor het eerst apart werd gevraagd naar corn cob mix (ccm) en korrelmaïs. Dit leverde arealen op van respectievelijk ruim 3000 ha en ruim 11.000 ha. Deze arealen werden voorheen ten dele bij snijmaïs en ten dele bij overige akkerbouwgewassen opgegeven. Het totaal van de drie gewassen bedroeg vorig jaar 205.800 ha. Dit jaar is dat 214.800, ofwel een stijging van 4,3 procent.

Het totaal van de voor Nederland belangrijke knol- en wortelgewassen verschilt weinig van dat van vorig jaar. Zowel op zand- en veengrond als op kleigrond nam het areaal pootaardappelen verder toe. Het totaal steeg met 7 procent tot iets meer dan 38.000 ha. Het totale areaal consumptieaardappelen vertoont volgens de voorlopige cijfers een geringe stijging tot 77.000 ha. De oppervlakte fabrieksaardappelen blijft nagenoeg gelijk met 62.500 ha, terwijl het cijfer voor de suikerbieten licht daalde tot 124.000 ha.

Voor de groenten die in de vollegrond worden geteeld, heeft het CBS nog geen actuele cijfers. De gegevens die via de meitelling zijn binnengekomen, zitten in de molen en worden in de loop van augustus gepubliceerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.