+ Meer informatie

Moegabe wil nieuw politiek systeem

1 minuut leestijd

SALISBURY — De Zimbabwese premier Robert Moegabe heeft maandag de aanval ingezet op het parlementaire meerpartijensysteem dat zijn land heeft geërfd van de voormalige kolonisator Groot-Brittannië.

De leider van Zimbabwe die in Salisbury een studiebijeenkomst opende over de parlementaire associatie van het Britse Gemenebest, verklaarde dat het systeem leidt tot een ,,politiek van negativisme".

Moegabe verklaarde voor een gehoor van afgevaardigden uit Groot-Brittannie, India, Tanzania en zijn eigen land dat. de „politiek van negativisme, waaronder niet opbouwende Kritiek moet worden begrepen, geen plaats in een jong land als het onze. Alleen oppositie voeren ter wille van de oppositie is een negatie van het positieve, waarmee een negatieve trend haar intrede doet i?i onze del^atten en politiek. Dat is mijn kritiek op het systeem van het meerpartijenstelsel en de negatieve krachten die dat aanwakkeren", aldus betoogde Moegabe.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.