+ Meer informatie

Hoger beroep (I)

1 minuut leestijd

H. KOEKOEK .geen nadere gegevens..

Volgende week dinsdag (12 mei) zal voor het gerechtshof in Den Haag het hoger beroep dienen dat twee Middelburgse verpleegsters hebben aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank in hun woonplaats. De twee verpleegsters, Janny Hoek en Jolanda Lindenburg, waren tot december vorig jaar werkzaam in het Middelburgs Gasthuis maar werden ontslagen omdat zij niet akkoord gingen met hun overplaatsing van de kraamafdeling naar andere afdelingen van het ziekenhuis. Tot die overplaatsing was de Gasthuisdirectie overgegaan nadat de verpleegsters verklaard hadden op grond van hun geloofsovertuiging niet mee te kunnen werken aan het voortijdig afbreken van zwangerschappen. Daarop spanden de verpleegsters een kort geding aan tegen het bestuur van het Gasthuis, waarbij zij zich onder meer beriepen op de bepaling in hët abortus-wetsontwerp Ginjaar/De Ruiter (inmiddels door Tweede en Eerste kamer aanvaard) dat niemand verplicht kan worden mee te

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.