+ Meer informatie

gevaar

1 minuut leestijd

moet zoeken. Daarom heerst er over de misstanden in de Russische landbouw in Rome grote bezorgdheid.

De FAO heeft ook reeds een voorstel ontwikkeld, waarvoor zij zeker de steun van de ontwikkelingslanden Kal verkrijgen. Het voorstel komt In grote trekken neer op het oprichten van een voedselbank die de beschikking zal krijgen over 15 procent van de oogstoverschotten in de producerende landen.

Daarbij rekent men ook op een grote bijdrage van Rusland. Maar of dit land daartoe in staat zal zijn staat nog te bezien. Rusland zal slecSits dan in het voorgestelde plan instemmen wanneer zekerheid bestaat dat hij zijn eigen bevolking kan voeden. En dat is nog niet het geval. Wel zijn daartoe grote plannen ontworpen Breznjev heeft daar vele malen over gesproken - maar het zal toch niet eerder dan in 1990 zijn wanneer die plannen zullen zijn gere^seerd. Ook al omdat die plannen ook voor de Russische verhoudingen grote investeringen vereisen.

Vandaar dat men in de westerse wereld de nadruk legt op de aanbouw van graansilo's, die met betrekkelijk geringe investeringen en op korte termijn een voorlopige oplossing zullen zijn voor het wereldvoedseltekort.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.