+ Meer informatie

Vastgelopen

1 minuut leestijd

ROME — Het onderzoek haar de aanslag op het station in Bologna op 2 augustus verleden jaar is vastgelopen. Donderdagmiddag moest de Italiaanse justitie de voornaamste verdachte, de rechtse extremist Roberto f^rlotti, op vrije voeten stellen omdat er te weinig bewijs tegen hem is. Furlotti werd drie weken na de aanslag, die aan 85 mensen het leven kostte, gearresteerd.

Furlotti werd er van verdacht de koffer te hebben neergezet die in de wachtkamer van het station ontplofte. De rechtbanken in Bologna hebben zich onbevoegd verklaard in de gevallen van 43 van de 47 arrestanten uitspraak te doen. Zij hebben deze zaken verwezen naar de rechters in Rome.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.