+ Meer informatie

Ds. Vollebregt overleden

1 minuut leestijd

Op 13 augustus is in het Bergwegziekenhuis te Rotterdam op 65-jarige leeftijd overleden ds. Th. G. Vollebregt, emeritus predikant van de Hervormde Gemeente van Kralingen. De begrafenis zal plaatshebben op 17 augustus op het kerkhof bij de Hillegondakerk. Hieraan voorafgaand hoopt men een rouwdienst te houden waarin zal voorgaan ds. C. A. Korevaar.

Ds. Vollebregt werd op 2 mei 1909 geboren te Delft, bezocht het sted. gymn. aldaar en studeerde theologie in Utrecht. Op 10 september 1933 werd hij door nu wijlen prof. ds. Hugo Visscher bevestigd als predikant te Hoornaar. Op 7 november 1937 vertrok hij naar Oude Tonge, waarvandaan hij op 9 juni 1946 naar Ermelo ging. Op 8 maart 1953 ging hij naar Rotterdam Kralingen. Hier ging hij op 1 april 1967 wegens gezondheidsredenen met vervroegd emeritaat. Na zijn emeritaat verleende hij nog bijstand in het pastoraat te Eemnes en te Rotterdam. In de bezettingsjaren te Oude Tonge is ds. Vollebregt wegens zijn anti-nationaal-socialistische gezindheid diverse maanden geïnterneerd geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.