+ Meer informatie

VU wil geen leerstoel chr. medische ethiek

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam krijgt geen bijzondere leerstoel in de christelijke medische ethiek. De faculteitsraad geneeskunde van de VU heeft zich hiertegen uitgesproken uit vrees dat de beeldvorming over de opleiding geneeskunde „zeer nadeling" beïnvloed zou worden.

Dat meldt het universiteitsblad Ad Valvas van deze week. De bijzondere leerstoel werd begin 1988 aangevraagd door het prof. dr. G. A. Lindeboom Instituut voor christelijke medische ethiek.

Volgens Ad Valvas stuitte instelling van de leerstoel op weerstand van de faculteitsraad omdat het Lindeboom Instituut een „religieus-fundamentalistische benadering van de geneeskunde" zou voorstaan.

Volgens dr. ir. H. Jochemsen, directeur van het Lindeboom Instituut, is prof. dr. ir. E. Schuurman, voorzitter van het Lindeboombestuur, in een eerder stadium telefonisch op de hoogte gesteld van de problemen die de faculteitsraad heeft. met de leerstoel heeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.