+ Meer informatie

„Europawijk moet veiliger"

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - Mevrouw Karla Peys, Nederlands lid van de christen-democratische fractie van het Europees Parlement, maakt zich zorgen over de veiligheid in de Brusselse Europawijk. Zij is dinsdagavond In die wijk overvallen.

Dat heeft de christen-democratische fractie van het EP gisteren laten weten. Het Europarlementslid parkeerde dinsdagavond rond elf uur haar auto in haar garage in de Europawijk. „Terwijl zij met een half geopend portier nog wat spullen in de auto bij elkaar zocht, voelde ze plotseling een mes in haar rug. Een donkerkleurige overvaller sommeerde haar in het Engels haar tas te overhandigen, waarmee hij zich in het donker uit de voeten maakte", aldus de mededeling van de christen-democratische fractie.

Mevrouw Peys overweegt nu om, na het zomerreces, via vragen in het Europees Parlement de Belgische regering ertoe te bewegen de veiligheid in de Europawijk te verhogen. Volgens de fractiemededeling nemen „inbraak, beroving, molestatie en dergelijke in de wijk waar de Europese instellingen gevestigd zijn hand over hand toe".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.