+ Meer informatie

Duitser krijgt vijf jaar cel voor doden familielid

1 minuut leestijd

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft gisteren de 30-jarige L. el A. uit het Duitse Gerolstein veroordeeld tot vijf jaar cel.Tegen hem was een gevangenisstraf van zes jaar geëist.

El A. werd ervan verdacht op 5 mei de 37-jarige echtgenoot van zijn nicht in diens woning in Vogelwaarde met messteken om het leven te hebben gebracht.

Volgens El A. was er naar aanleiding van een gesprek over een ophanden zijnde echtscheiding tussen zijn nicht en haar echtgenoot ruzie tussen haar man en hem ontstaan en dreigde hij met een mes te worden gestoken. Verder wist hij niets meer. Uit verklaringen van alle anderen die in de woning aanwezig waren, bleek dat niemand een mes had gezien en dat de ruzie over een paspoort ging.

De raadsman van El A. meende dat zijn cliënt uit noodweer had gehandeld en dus moest worden ontslagen van rechtsvervolging. Ook zou El A. volledig ontoerekeningsvatbaar zijn geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.