+ Meer informatie

Niet voldoende aandacht voor alcoholisme

1 minuut leestijd

BUNNIK — „Er zijn uitzonderingen, maar als geheel heeft christelijk Nederland nauwelijks een boodschap aan het alcoholprobleem."

H. B. Jager, oud-secretaris van de Algemene Nederlandse Drankbestrijders Organisatie en al vijftig jaar lid van de Nationale Christen Geheelonthouders Vereniging (NCGOV), constateerde dit zaterdag in Bunnik bij de viering van het 100-jarig bestaan van de NCGOV.

De zaak ziet er voor de drankbestrijdersorganisaties niet erg rooskleurig uit. De organisaties vergrijzen en ze zien hun ledental teruglopen (De NCGOV heeft er nu nog 900) en volgens Jager benaderen overheid en pers het alcoholprobleem vrijblijvend en halfslachtig terwijl er bij de kerken van duidelijke bezorgdheid geen sprake lijkt.

Toch is er, zei hij, alle reden om door te gaan: het alcoholgebruik is, met name onder de jeugd, nog nooit zo groot geweest als nu. Hij pleitte voor federatief samengaan van alle groeperingen die bezorgd zijn over de gevaren van het alcoholgebruik. In zo'n brede samenwerking kan niet de geheelonthouding worden gepropageerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.