+ Meer informatie

Klokkenluidster verlaat Enron

1 minuut leestijd

NEW YORK - Sherron Watkins stapt op bij het failliete Amerikaanse energiebedrijf Enron en begint voor zichzelf als bedrijfsadviseur.

Watkins waarschuwde vorig jaar augustus de directie van Enron voor een mogelijke 'implosie' als gevolg van accountingfraudes.

Een maand later gebeurde dat inderdaad en begin december 2001 vroeg Enron om uitstel van betaling. De faillissementsprocedure is nog niet afgesloten, maar als het bedrijf overleeft, dan hooguit in minivorm. Indir ect werd het Enron-schandaal ook de ondergang van accountant Arthur Andersen, nadat dit bedrijf duizenden Enron-documenten vernietigde terwijl er al onderzoeken tegen Enron liepen.

Sherron Watkins getuigde verschillende malen voor de parlementscommissie die de Enron-affaire onderzocht. Zij wilde zelf geen commentaar kwijt over haar vertrek bij Enron, maar haar advocaat Philip Hilder bevestigde dat zij Enron had verlaten. "Sherron gaat voor zichzelf beginnen als bedrijfsadviseur", aldus Hilder. Watkins werkte als accountant bij Arthur Andersen voordat zij negen jaar geleden bij Enron in dienst kwam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.